Diensten

Cursussen | Workshops | Werk in Opdracht | Raku-Stoken

Potten bakken

Cursussen

Potten draaien op de draaischijf is een ambacht dat moeilijker is dan het lijkt. Het kost dan ook heel wat oefening voordat er goed resultaat is, maar dan is de voldoening ook groot. In deze cursus leert u het draaien op een elektrische draaischijf. Naast potten, vazen en schalen, maakt u ook deksels en tuiten en leert u ook oren trekken. U leert kleuren en decoreren met engobes, glazuren en majolica’s.

Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom.
Er wordt gewerkt met een groep van maximaal vijf personen.

 • Prijs: 170,– voor 10 lessen.
  (incl. koffie/thee en klei, excl. bak-kosten)
 • Maandag van 20.00 – 22.00 uur
 • Woensdag van 10:00 – 12:00 uurVol!
 • Donderdag van 9:30 – 11:30 uurVol!
 • Donderdag van 20.00 – 22.00 uur
  Wil je op de hoogte blijven of er weer plek is? Stuur mij dan een mailtje.

Naast mijn cursussen thuis geef ik ook met veel plezier les bij Het Kunstenhuis / De Werkschuit in De Bilt. Ik geef daar les op dinsdagochtend en dinsdagavond. Verder een kindercursus op donderdagmiddag samen met een collega. Meer informatie is te vinden op kunstenhuis.nl


Workshops

Workshops met diversen technieken worden aangeboden aan groepjes tot max. 10 personen. Na uitleg en voorbeelden gaan cursisten helemaal op in het kleiavontuur. Wil je een creatieve activiteit organiseren voor b.v. familie, vrienden, collega’s of een groep, dan kan naar wens een creatief programma samengesteld worden op een datum en tijd in overleg, ook in het weekend.

 • Tijdig reserveren is gewenst.
 • Kosten: vanaf €35,- per persoon.

Ook het werken op locatie voor grotere groepen kan gerealiseerd worden. Grotere groepen werken in teamverband aan een gezamenlijk werkstuk. Dit kan zijn; een grote schaal, vaas of een wanddecoratie, maar ook een door de groep bepaald thema kan uitgewerkt worden. De keuze voor een beperkt aantal kleuren kunnen ervoor zorgen dat het een mooi bij elkaar passend geheel wordt.


Werk in Opdracht

Werk in Opdracht
Ans maakt ook werk in opdracht en relatie-geschenken voor bedrijven. In samenspraak met de opdrachtgever wordt er keramiek gemaakt. Dit kunnen zijn; bekers met logo, schalen, vazen, etc.

Alles wordt handgedraaid. Een uniek en persoonlijk kado voor bijzondere gelegenheden, b.v. huwelijk, afscheid van een collega, geboorten, verjaardag.

Het is van belang uw wensen tijdig kenbaar te maken.


Raku – Stoken

Raku-Stoken
Raku is een stooktechniek voor aardewerk op lage temperatuur, met een snelle stookcyclus, die in de open lucht plaats vindt.

Werkstukken die biscuit-gestookt en geglazuurd zijn worden in ongeveer drie kwartier in een raku-oven tot 950 – 1000 graden opgestookt. Direct daarna wordt het werk met een tang uit de roodgloeiende oven gehaald en in een ton met zaagsel gelegd.
Door de enorme temperatuurschok ontstaan haarscheurtjes in het glazuur waar de rook doorheen dringt, dit wordt smoren genoemd en geeft het typische craquelè-effect. Na ca. 20 minuten is het tijd om het werk uit de rookton te halen, in het water te dompelen, schoon te maken en… verrast te worden.

Deze workshop is bestemd voor deelnemers met enige keramiekervaring.

Op zaterdag 25 mei 2019 staat er Raku- workshop gepland.

Je kunt je hier nog voor opgeven.

Bel of mail voor informatie.