Workshops | Werk in Opdracht | Raku-Stoken


Workshops

Workshops met diversen technieken worden aangeboden aan groepjes tot maximaal 6 personen. Na uitleg en voorbeelden gaan cursisten helemaal op in het kleiavontuur. Wil je een creatieve activiteit organiseren voor b.v. familie, vrienden, collega’s of een groep, dan kan naar wens een creatief programma samengesteld worden op een datum en tijd in overleg, ook in het weekend.

  • Tijdig reserveren is gewenst.
  • Kosten: vanaf €55,- per persoon. Tijdelijk worden er geen nieuwe workshops aangenomen i.v.m. drukte.

 

Ook het werken op locatie voor grotere groepen kan gerealiseerd worden. Grotere groepen werken in teamverband aan een gezamenlijk werkstuk. Dit kan zijn; een grote schaal, vaas of een wanddecoratie, maar ook een door de groep bepaald thema kan uitgewerkt worden. De keuze voor een beperkt aantal kleuren kunnen ervoor zorgen dat het een mooi bij elkaar passend geheel wordt.


Werk in Opdracht


Ans maakt ook werk in opdracht en relatie-geschenken voor bedrijven. In samenspraak met de opdrachtgever wordt er keramiek gemaakt. Dit kunnen zijn; bekers met logo, schalen, vazen, etc.

Alles wordt hand gedraaid. Een uniek en persoonlijk cadeau voor bijzondere gelegenheden, b.v. huwelijk, afscheid van een collega, geboorten, verjaardag.

Het is van belang uw wensen tijdig kenbaar te maken.

Voor Représentable (aan de Rozengracht te Amsterdam) maak ik serviesgoed in opdracht. Allemaal maatwerk en dus unieke items.


Raku – Stoken


Raku is een stooktechniek voor aardewerk op lage temperatuur, met een snelle stookcyclus, die in de open lucht plaats vindt.

Werkstukken die biscuit-gestookt en geglazuurd zijn worden in ongeveer drie kwartier in een raku-oven tot 950 – 1000 graden opgestookt. Direct daarna wordt het werk met een tang uit de roodgloeiende oven gehaald en in een ton met zaagsel gelegd.
Door de enorme temperatuurschok ontstaan haarscheurtjes in het glazuur waar de rook doorheen dringt, dit wordt smoren genoemd en geeft het typische craquelè-effect. Na ca. 20 minuten is het tijd om het werk uit de rookton te halen, in het water te dompelen, schoon te maken en… verrast te worden. Werkstukken worden door deelnemers thuis of tijdens atelier dagen gemaakt.

De workshop kost €75,- voor één dag. 

Mail voor meer informatie.

Deze workshop is bestemd voor deelnemers met enige keramiekervaring.