Ans van Wegen- van ’t Klooster; ik ben sinds 1988 verslingerd aan de klei. Na de opleiding, Keramische Technieken te Gouda (diploma behaald in 1998),  heb ik verschillende nascholingscursussen gevolgd, waaronder: glazuren, decoreren, Masterclass draaien, groot draaiwerk.

HET WERK
Mijn werkstukken zijn hand gedraaide unica-objecten; voornamelijk serviesgoed, schaal- en vaasvormen, maar ook keramiek voor in de tuin. 
In elke vorm opnieuw ligt voor mij de uitdaging in het zoeken naar het evenwicht tussen vormgeving, kleurgebruik en ambachtelijk perfectionisme. 
Klei is een geweldig en eerlijk materiaal om mee te werken. Het plastische, levendige karakter is en blijft ontzettend boeien. Het draaien achter de draaischijf voelt heel vrij en geeft mij veel energie. Voor mijn werkstukken vind ik het belangrijk dat het kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor detail uitstraalt. Ieder werkstuk is uniek ook omdat ik zelf mijn eigen klei en glazuur meng. Op de werkstukken worden vaak meerdere glazuurlagen over elkaar heen aangebracht om extra diepte te krijgen. Er ontstaan vaak onverwachte effecten.

Inspiratie is de wereld om mij heen, dagelijkse dingen, voorwerpen, architectuur en natuurlijke vormen. Ik stel hoge eisen aan wat een werkstuk als vorm te bieden heeft. Iets met je handen vormen is ook jezelf vormen. Het is een voortdurend groeiproces.

CURSUS
Bij het Kunstenhuis (de werkschuit) in De Bilt geef ik lessen keramiek en pottenbakken aan volwassenen en kinderen. Als docent ben ik bezig om kennis en techniek over te dragen aan cursisten. Ik help ze hun eigen artistieke weg te vinden door veel voorbeelden te laten zien en uit te laten proberen. Zo zie je wat bij je past en wat niet en durf je nieuwe wegen in te slaan.